PÁLYÁZATOK

Jelen Felhívás célja, hogy Magyarországon olyan energetikai iparági struktúra teremtődjék meg amelyben a tiszta (CO2 kibocsátás mentes) villamos energia termelés biztosíthatja a hazai ellátás túlnyomó részét: az alacsony változóköltségű nukleáris alaptermelést a több ezer MW teljesítményű megújuló bázisú elosztott termelés egészítheti ki a szükséges rugalmasságot biztosító technológiákkal és eljárásokkal együtt. A megújulók jelentős mértékű és arányú rendszer-integrációja okozta szabályozási és hálózatüzemeltetési kihívások miatt is szükség van a villamosenergia-ellátás terén olyan projektekre, amelyek – a jelenlegi energia értékesítési lánc részleges kiváltása/helyettesítése révén – olyan alternatívát kínálnak, amelyek segítik a megfogalmazott energiapolitikai célok teljesülését;

  • a decentralizált, helyi energiatermelés révén az ellátásbiztonság növelését és az energiafüggetlenséget előtérbe helyező fogyasztói elvárások kielégítését;
  • a megújuló, decentralizált, fogyasztásközeli (hálózati veszteséget csökkentő) energiatermelést, mely klímabarát, illetve;
  • a fogyasztók növekvő jogainak kiteljesítését, úgy mint; energiaközösségek létrehozása, aktív felhasználóvá válás, aggregálás, a fogyasztó oldali rugalmasság ösztönzése és a rugalmassági termékek értékesítési lehetősége.

Honlapunkon minden fontos információt megtalál a Programról, pályázati lehetőségekről, eseményekről, valamint az egyes projektek előrehaladásáról és eredményeiről.
További kérdés esetén állunk rendelkezésükre az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.
Sikeres pályázást és projektlebonyolítást, eredményes böngészést kívánunk!


A 2021-ÉMI-MA pályázati felhívás projektmegvalósításához kapcsolódó dokumentumok és mellékleteinek összefoglalása - 2023. október. 30.

2023. október 30. „ENERGIAKÖZÖSSÉGEK KIALAKÍTÁSÁT TÁMOGATÓ TÖBB ÉVES PROGRAM MEGVALÓSÍTÁSA” című pályázati felhívás változásai
2023. október 30. – Kifizetési kérelmek benyújtását érintő pontosítás az Általános pályázati és projektmegvalósítási útmutatóban (ÁPÚ)
2023. október 30.- Kifizetési kérelmek benyújtását érintő pontosítás az Elszámolhatósági Útmutatóban

Általános pályázati útmutató
Energiaközösségek támogatása pályázati felhívás
E-közösség dokumentumok változása összefoglaló
Elszámolhatósági útmutató

 


2023. július 6 – ENERGIAKÖZÖSSÉGEK KIALAKÍTÁSÁT TÁMOGATÓ TÖBB ÉVES PROGRAM MEGVALÓSÍTÁSA PÁLYÁZATI KIÍRÁSÁNAK VÁLTOZÁSAIT AZ ALÁBBI DOKUMENTUM FOGLALJA ÖSSZE:

Pályázati kiírás változásainak összefoglalása

A módosult dokumentum innen tölthető le:

Pályázati kiírás módosított verzió -2023.07.06.

 
beállítások mentése
Beállítások
Az alábbi Cookie-kat használjuk a jobb felhasználói élmény biztosításáért.
elfogadom
nem fogadom el
elolvasom
Analytics
Az alábbi cookiekat használjuk
Google Analytics
elfogadom
nem fogadom el