PÁLYÁZATOK

 

Társadalmi egyeztetés a „HÁLÓZATI INTEGRÁLT ENERGIATÁROLÁSI BERUHÁZÁSOK TÁMOGATÁSA” pályázati felhívásról

A „HÁLÓZATI INTEGRÁLT ENERGIATÁROLÁSI BERUHÁZÁSOK TÁMOGATÁSA” című pályázati felhívás célja az energiaszektor zöldítése és versenyképesebbé tétele a Nemzeti Energia- és Klímaterv céljainak megfelelően, a tevékenységek pénzügyi kockázatainak megosztása érdekében vissza nem térítendő támogatás formájában, a rendelkezésre álló forrás erejéig.

Cél:

Országosan legalább 35 MW/70 MWh effektív kapacitású villamos energia tároló telepítése az átviteli- és elosztóhálózati engedélyeseknél integrált hálózati elemként.

Várható hatások:

  • az ellátásbiztonság növekszik;
  • a megújuló alapú energiatermelés rendszerintegrációja növekszik;
  • klímabarát megoldás alakul ki, amely jó alternatívája a hagyományos szabályozó eszközöknek.

A pályázati felhívásban kizárólag Magyarországon székhellyel vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel, magyar adószámmal rendelkező és a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (a továbbiakban: MEKH) által kiadott villamos energia átviteli-hálózati engedéllyel (továbbiakban: TSO) vagy elosztói-hálózati engedéllyel (továbbiakban: DSO) rendelkező jogi személyek nyújthatnak be pályázatot.

Pályázat tervezett meghirdetése: 2022. július 12.
Pályázat tervezett benyújtási határideje: 2022. szeptember 30.
A pályázati konstrukció megvalósítása során a Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség Zrt. jár el Támogatóként.

A társadalmi egyeztetés tárgyát képező dokumentumok:

A pályázati felhívás tervezete
A Műszaki előkészítési tanulmány sablonja

A társadalmi egyeztetés célja, hogy a szakmai szervezetek megismerjék a 2022. évi pályázati kiírás tervezetet, illetve az annak mellékletét képező Műszaki előkészítési tanulmány sablonját, és megtegyék ezekkel kapcsolatos észrevételeiket és javaslataikat.

Kérjük, hogy észrevételeit, javaslatait legkésőbb 2022. július 8-án 15:00 óráig szíveskedjék megküldeni az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre. Kérjük az e-mailben tüntesse fel, a véleményt benyújtó SZAKMAI SZERVEZET PUBLIKÁLHATÓ NEVÉT, mert ez a vélemények összesítésekor közzétételre kerül! Amennyiben nem tehető közzé a véleményalkotó neve, akkor a szervezet publikálható neveként a következőt tüntessék fel: ANONIM véleményező.

Szíves együttműködésüket köszönjük!
NFFKÜ Zrt.