PÁLYÁZATOK

 

Az NFFKÜ - Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség Zrt. a Modernizációs alap keretében Pályázati Felhívást tesz közzé a megújuló energián alapuló távfűtési rendszerek korszerűsítésére és fejlesztésére irányuló beruházások támogatására.

A pályázati lehetőség keretében olyan távhőszolgáltató társaságok nyújthatnak be pályázatot, amelyek egy adott településen vagy a település egy adott részén kereskedelmi és/vagy hőtermelő tevékenység formájában távhőszolgáltatásra jogosultak.

A támogatási kérelmek egyénileg vagy konzorcium formájában nyújthatóak be a Pályázati Felhívásban meghatározott feltételek figyelembevételével. A rendelkezésre álló teljes pályázati keretösszeg 5 milliárd forint.

Pályázatonként igényelhető támogatás összege minimum 200.000.000 Ft, azaz kétszázmillió forint - maximum 1.000.000.000 Ft, azaz egymilliárd forint lehet. A maximálisan adható támogatás mértéke az elszámolható költségek 50%-a lehet.

A távfűtési rendszer korszerűsítés és fejlesztés keretén belül az alábbi tevékenységek támogathatók:

  1. Távfűtési rendszerek összekapcsolása abban az esetben, ha legalább az egyik rendszer (teljesen vagy részben) megújuló hővel üzemel.
    Ezen belül: új berendezések csővezetékes csatlakozása, illetve a szükséges kapcsolódó berendezések beépítése.
  2. Meglévő távfűtési rendszerek korszerűsítése.
    Ezen belül: Új távvezetékek fektetése, szivattyúzás, a távfűtőrendszer elemeinek fejlesztése, hatékonyabbá tétele (pl.: hőközpontok felújítása, szétválasztása, távfelügyeleti rendszer modernizálása, kiépítése). A rekonstrukció során digitális és okos (intelligens) eszközök alkalmazása kötelező.
  3. Távhőrendszerek elszigeteltségének megszüntetése – integráció, üzemoptimalizálás.
    Ezen belül: az ellátásbiztonság növelése érdekében az önálló hőforrással rendelkező szigetüzemű rendszerek összekapcsolhatók.

Pályázatot elektronikusan 2022. november 21. 10:00 órától a Támogatónál rendelkezésre álló forrás kimerüléséig, de legkésőbb 2022. december 31. napján 12:00 óráig lehet benyújtani.

A támogatás igénylésének részletes feltételeit az alább közzétett Pályázati Felhívás tartalmazza.

A pályázatkezeléssel kapcsolatos kérdések, problémák esetén segítségnyújtás a Támogató alábbi elérhetőségén kérhető: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK:

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató

Pályázati felhívás:

2022/MA/TÁVHŐ/01 Pályázati felhívás - MEGÚJULÓ ENERGIÁN ALAPULÓ TÁVFŰTÉSI RENDSZER KORSZERŰSÍTÉSE ÉS FEJLESZTÉSE

Pályázati felhívás mellékletei:

1. sz. melléklete - Nyilatkozat
2. sz. melléklete - Meghatalmazás (Minta)
3. sz. melléklete - Megvalósíthatósági tanulmány tartalmi elemei
4. sz. melléklete - Felhatalmazó levél (Minta)

A Pályázati felhívás további mellékletei (útmutatók, szerződéses feltételek, nyilatkozatsablonok stb.) a későbbiekben kerülnek közzétételre, így kérjük, hogy folyamatosan kísérjék figyelemmel a Támogató honlapját.